Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Martie 2015 | 14:37
Concert ovaţionat la Paris, de Ziua Femeii (FOTO)
Sărbătorile primăverii au fost marcate şi de diaspora moldovenilor din Franţa. Astfel, la 8 martie, conaţionalii noşti au participat la un concert de zile mari cu genericul „De ziua ta, Femeie”. La spectacol au participat peste 800 de spectatori care au fost delectaţi cu un program artistic prezentat de îndrăgiţii interpreţi Zinaida Julea, Nelly Ciobanu şi Adrian Ursu.

Solicitată de trm.md, Liliana Roșca, președinta asociației Union Interculturelle „Constellation Culture” a menționat că interpreții au împărtășit că au avut parte de emoții pozitive, deoarece publicul a fost foarte receptiv. „Recitalul celor trei artiști a fost îndelung aplaudat de publicul prezent, care a ovaționat, a dăruit flori, a dansat și cântat, solicitând piesele la bis”, a remarcat Liliana Roșca.
 

„Am avut un public numeros, surprinzător a fost că au venit și din alte orașe ale Franței. Ne-am bucurat să vedem comunitatea noastră atât de solidară și chiar dacă sunt departe de casă, nu uită tradițiile noastre”, a menționat interpretul Adrian Ursu. 
 


Tradițiile strămoșești sunt perpetuate și de moldovenii din Franța, astfel nelipsite au fost mărțișoarele care au decorat sala. Pe durata spectacolului au răsunat melodii cunoscute publicului, dar și piese noi, precum „Hora din Moldova”, „Mi-e dor de țara mea”, „Tu iubire ”, „Moldova mea”, „Unica”.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam