Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Iulie 2014 | 16:00
Concerte de zile mari vor răsuna pentru moldovenii din Atena şi Veneţia
Conaţionalii noştri din Grecia şi Italia vor avea parte sâmbătă, 12 iulie, de concerte de zile mari susţinute de interpreţi din Republica Moldova. Spectacolele sunt parte a campaniei „EU aduc Europa acasă” fiind sprijinite de Guvernul Republicii Moldova.
Astfel,  conaţionalii noştri din Atena se vor delecta cu ritmuri îndrăgite de acasă, pentru ei vor evolua  formaţia „Catharsis”. Astfel, melomanii sunt invitaţi să participe la concertul de sâmbătă, 12 iulie, organizat de Uniunea de Prietenie Moldo-Elenă „Alexandros Ipsilantis”. În cadrul aceluiaşi spectacol vor evolua şi artiştii Valentina Ursache Ungureanu, Igor Sprincean, Elina Schibeliscaia.

Iar pentru moldovenii stabiliţi în Veneţia, Asociaţia „Gente Moldava” cu suportul Asociaţiei „Il Cantiere”, va organiza un concert avându-i drept invitaţii speciali pe Doina Sulac şi Anatol Mârzencu.  
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam