Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Martie 2015 | 12:27
Concertul „Mărţişor”, organizat în Nijnevartovsk (FOTO)
Ambasadorul Republicii Moldova în Federaţia Rusă, Andrei Galbur, a efectuat o vizită de lucru în oraşul Nijnevartovsk. Oficialul a participat la cea de-a treia reuniune a membrilor Uniunii asociaţiilor de moldoveni „Baştina” şi la concertul festiv „Mărţişor-2015”.
În contextul consolidării relațiilor cu comunitățile originarilor din Republica Moldova, ambasadorul a participat la reuniunea membrilor Uniunii asociaţiilor de moldoveni „Baştina”, eveniment care se organizează o dată la doi ani. La eveniment au participat lideri ai comunității moldovenești din mai multe regiuni ale Federației Ruse, precum: Bratsk, Hantî-Mansiisk, Kostroma, Kursk, Krasnoiarsk, Nefteiugansk, Novosibirsk, Riazan, Tiumeni, Surgut, Ufa. Discuţiile s-au axat pe diverse aspecte ale activității asociațiilor diasporale și modalitățile de interacţiune dintre ele.
 

Totodată, programul vizitei a inclus inaugurarea oficială a Centrului cultural moldovenesc din Nijnevartovsk, unde ambasadorul a luat cunoștință de activitatea Centrului și a dialogat cu membrii comunității moldovenești. Cu asistența Biroului pentru Relații cu Diaspora, Centrului i-au fost oferite articole de simbolică naţională, cărţi şi reviste din Republica Moldova.
 

Evenimentul central al programului cultural l-a constituit concertul festiv „Mărțișor-2015”, organizat de către Asociația „Comunitatea Culturii Moldovenești” din Nijnevartovsk, cu susţinerea autorităţilor locale, BRD și a Ambasadei. La concert au fost prezenți circa 1200 de persoane, în calitate de invitați speciali evoluând artiştii Nicolae și Isidor Glib.
 

 
Conform ultimului recensământ, în Nijnevartovsk locuiesc aproximativ 1400 de originari din Republica Moldova.     
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam