Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 August 2015 | 16:02
Concetăţenii din Canada îşi doresc crearea unei noi asociaţii de moldoveni
La sediul Ambasadei Republicii Moldova în Canada a avut loc prima şedinţă a grupului de iniţiativă al comunităţii moldovenilor din regiunea capitalei naţionale a Canadei, formate din oraşele Ottawa şi Gatineau, privind crearea unei asociaţii locale a moldovenilor.
Potrivit Ambasadei Moldovei în Canada, la ședință a fost examinată experiența asociațiilor moldovenești din orașele Montreal și Toronto și beneficiile pe care le-a adus comunităților conaționalilor noștri din aceste localități activitatea acestor asociații. De asemenea, a fost discutată procedura formală de înregistrare a unei organizații neguvernamentale nonprofit în Ottawa.

În rezultatul ședinței, membrii grupului de inițiativă au convenit să demareze activitățile preliminare în vederea creării organizației. Urmează identificarea în cel mai scurt timp a denumirii asociației și efectuarea expertizei legale privind admisibilitatea denumirii conform normelor în vigoare și a registrului provincial al persoanelor juridice.

De asemenea, participanții au convenit să inițieze activități de informare în rândul comunității moldovenești locale, în scopul popularizării inițiativei de creare a primei organizații a cetățenilor moldoveni stabiliți în capitala canadiană.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam