Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Aprilie 2014 | 16:33
Concurs de desene pentru copiii din diasporă
Copiii moldovenilor din diasporă sunt invitaţi să aplice la prima ediţie a concursului de desene ,,Moldova – ţara bunicilor mei”.
Potrivit  Biroului Relaţii Interetnice, la concurs pot aplica copiii cu vârsta cuprinsă între 4 -10 ani. Ei urmează să expedieze lucrările lor în original sau o copie scanată color la adresa de e-mail driied@bri.gov.md până pe 16 mai curent.

Evaluarea lucrărilor se va face în perioada 19 mai – 23 mai curent  de către o comisie specializată, formată din reprezentanţi ai Biroului Relaţii Interetnice.
Organizatorii concursului susțin că în desemnarea câștigătorilor se va ține cont de caracterul original şi creativ al lucrărilor.

Rezultatele concursului vor fi anunţate la data de 1 iunie 2014, de Ziua internaţională a copilului, prin intermediul paginii web  www.diaspora.md.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam