Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Aprilie 2016 | 16:35
Concurs de idei şi proiecte privind utilizarea pavilionului Moldovei de la Expo Milano
Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului (MIEPO), instituţia responsabilă de organizarea participării Republicii Moldova la Expoziţia Mondială „Milano-2015” va organiza un concurs de idei şi proiecte privind utilizarea bunurilor publice rămase după demontarea pavilionului Republicii Moldova de la Expo Milano 2015. Decizia a fost luată de Comisia de gestionare a patrimoniului public.
Aceste bunuri reprezintă materiale de construcție reutilizabile, ce vor putea fi folosite la reconstrucția pavilionului. La concurs sunt eligibili să participe toți doritorii: persoanele fizice și cele juridice, fie înregistrate în Republica Moldova, fie peste hotare.

Scopul competiției este de a alege cea mai interesantă idee sau proiect de utilizare eficientă a patrimoniului rămas în urma participării Republicii Moldova în cadrul Expoziției Mondiale „Milano-2015”.

Concursul va fi anunțat până la sfârșitul lunii aprilie, iar rezultatele acestuia vor fi aprobate de către Comisia pentru gestionarea patrimoniului public rămas în urma participării  Republicii Moldova la Expoziția Mondială „Milano-2015” .

Republica Moldova a participat, în anul 2015, pentru prima dată cu pavilion propriu la Expoziția Mondială EXPO 2015, care a avut loc în orașul Milano, Italia. Pavilionul țării noastre a ajuns în lista celor 11 ţări cu cele mai originale pavilioane, fiind plasat în rând cu pavilioanele Austriei, Estoniei, Israelului, Italiei, Chile ș.a.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam