Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Iulie 2014 | 14:45
Concurs pentru construcţia Pavilionului Moldovei în cadrul Expoziţiei Mondiale „Milano-2015”
Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) a anunţat o licitaţie publică de selectare a antreprenorului pentru construcţia Pavilionului naţional la Expoziţia mondială „Milano-2015”. La concurs poate participa orice antreprenor, rezident sau nerezident, autorizat cu permisiune în construcţie în Republica Italiană.
Setul de documente poate fi procurat, după depunerea cererii de participare la adresa de e-mail nadejda.florea@miepo.md. Companiile interesate pot depune ofertele, la sediul MIEPO, până pe data de 14 august 2014.

Caietul de sarcini poate fi obținut contra sumei de 200 de lei. Plata se efectuează prin transfer în adresa Organizaţiei de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova.

Amintim că Republica Moldova participă pentru prima dată cu pavilion propriu la o expoziție mondială. La expozițiile mondiale de la Hanovra și Shanghai, Moldova a participat în pavilioane comune cu alte țări. Potrivit MIEPO, „construcția unui pavilion propriu este un obiectiv ambițios, care va avantaja Republica Moldova, inclusiv prin locația în cadrul sitului expoziției, și va permite țării să valorifice pe deplin participarea la expoziția mondială”. 

Pavilionul va avea forma unui cub din sticlă, încununat de o „floare solară”, formată din oglinzi, ce va atrage atenția vizitatorilor prin jocul de reflecții și va prezenta produsele și tradițiile Republicii Moldova, printr-o îmbinare a artei și tehnologiei. În cadrul expoziției va fi difuzat un film artistic despre ansamblul „Joc”, vor putea fi vizualizate procesele de fabricare a produselor expuse în pavilion și, desigur, degustate produse ale companiilor moldovenești, se spune într-un comunicat de presă.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam