Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
26 Martie 2015 | 15:02
Concurs pentru dotarea şcolilor cu clase multimedia
Ministerul Educaţiei din Moldova anunţă implementarea Proiectului de Sprijinire a Reformei Educaţiei în Republica Moldova. În cadrul acestui proiect, în toamna anului 2014, în baza unui concurs deschis, 29 de instituţii de învăţământ general din ţară au fost dotate cu clase multimedia pentru instruirea elevilor asistată de calculator.
Scopul proiectului constă în oferirea școlilor unor posibilități de promovare și consolidare a aplicațiilor tehnologice educaționale, utilizarea acestora de către cadrele didactice și implementarea lor în procesul de predare/învățare în clasă.

Termenul limită de depunere a dosarelor de participare la concurs este 23 aprilie 2015.

Proiectul este lansat de Fundația Soros-Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației și cu suportul financiar al Fundațiilor pentru o Societate Deschisă.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam