Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 August 2014 | 10:58
Concursul „Memoria Neamului” s-a desfăşurat la Horodişte
Satul Horodişte din raionul Călăraşi a fost gazda acţiunii culturale „Memoria Neamului” desfăşurat cu genericul „Jocurile copilăriei”. Timp de două ore, cei peste 60 de copii de la Liceul Teoretic Horodişte şi invitaţii lor, elevii de la Gimnaziul „Sergiu Moraru” din satul Obreja Veche, raionul Făleşti, au readus în faţa publicului spectator vechi tradiţii legate de jocurile copiilor, specifice acestor două sate moldoveneşti.
Acest concurs are drept scop reînvierea tradiţiilor populare, în spiritul cunoașterii și prețuirii patrimoniului cultural tradițional, conservării și promovării specificului regional, precum și dezvoltării capacității de recepţionare, valorificare și perpetuare a culturii noastre naţionale.

Potrivit Biroului pentru relaţii cu diaspora, printre oaspeţii de onoare ai evenimentului organizat a fost şi vicepreşedintele parlamentului, Liliana Palihovici, originară din acest sat.

La finalul manifestării, Liliana Palihovici a înmânat diplome de merit și a donat fiecărui copil participant câte un set de badminton.

Acţiunea culturală „Jocurile copilăriei” de la Horodişte, promovată de asociaţia „Neo-Dacii” din Strasbourg a fost sprijinită de primarii satelor Horodişte şi Obreja Veche, Petru Ceban şi Ghenadie Ganea, cât şi de vicepreşedintele parlamentului, Liliana Palihovici.

 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam