Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Ianuarie 2016 | 12:39
Condiţiile de intrare în Austria rămân nemodificate pentru moldoveni
Condiţiile de intrare în Austria rămân nemodificate pentru cetăţenii Republicii Moldova, susţin reprezentanţii Centrului Comun de Vize al Departamentului Consular al Ambasadei Ungariei la Chişinău, relatează Radio Moldova Actualităţi.
„Centrul Comun de Vize al Departamentului Consular al Ambasadei Ungariei la Chișinău, după o consultare cu organele competente ale Austriei, Ambasada Austriei la București, ține să precizeze că cetățenii Republicii Moldova pot călători în Austria în aceleași condiții ca și până acum. Moldovenii pot intra pe teritoriul Austriei având un pașaport biometric moldovenesc sau o viză valabilă în pașaportul moldovenesc non-biometric”, au menționat oficialii.

Potrivit lor, pe fonul crizei refugiaților, Austria instituie doar niște controale mai amănunțite la frontieră, dar nu și suspendarea temporară a Acordului Shengen, cum a fost interpretată anterior această informație.

„Este deosebit de important ca cetățenii moldoveni să posede actele de călătorie și să poată demonstra clar scopul călătoriei”, a subliniat un responsabil pentru eliberarea vizelor pentru Austria cetăţenilor din Republica Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam