Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
07 Iulie 2014 | 13:03
Conferinţă de presă în Italia consacrată semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană
Ambasadorul Republicii Moldova la Roma, Stela Stângaci, împreună cu ambasadorul Georgiei, Karlo Sikharulidze, şi ambasadorul Ucrainei, Yevgen Perelygin, au organizat o conferinţă de presă comună, consacrată semnării de către cele trei state a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.
Evenimentul s-a desfășurat în Sala Drapelelor, la sediul Reprezentanței Uniunii Europene din Italia, în prezența numeroasă a reprezentanților mass-media, ai corpului diplomatic și a concetățenilor, informează Ambasada Moldovei la Roma.

Ambasadorii au adresat felicitări cetățenilor, au vorbit despre semnificația Acordului de Asociere și au răspuns la întrebările ziariștilor, convenind asupra organizării în comun a altor evenimente tematice.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam