Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Iunie 2014 | 14:39
Conferinţa „Convieţuirea cu Eminescu” la Paris
Conferinţa „Convieţuirea cu Eminescu”, evenimentul dedicat celor 125 de ani de la trecerea în nefiinţă a marelui poet Mihai Eminescu va fi motiv de întrunire pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului stabiliţi la Paris.
Invitaţi speciali ai evenimentului ce va avea loc duminică, 15 iunie, sunt Adrian-Dinu Rachieru, autorul volumului „Conviețuirea cu Eminescu" şi Jean-Louis Courriol, traducătorul francez al versurilor eminesciene.

Potrivit Institutului Cultural Român din Paris care este organizatorul acţiunii, invitaţii la eveniment vor vorbi despre receptarea operei eminesciene în prezent şi vor dezbate împreună cu publicul subiecte la tema răspândirii literaturii române în lume.

Manifestarea va fi urmată de o degustare de vinuri românești.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam