Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 August 2014 | 13:40
O conferinţă privind contribuţia diasporei la dezvoltarea ţării de origine va avea loc la Chişinău
Cercetători, actori asociativi din diasporă şi factori de decizie din Republica Moldova şi Europa vor participa la 26 şi 27 august la prima ediţie a Conferinţei „Republica Moldova 2020. Contribuţia diasporei la dezvoltarea ţării de origine.
Potrivit organizatorilor, sesiunea plenară „Eurosfatul Republicii Moldova: viziuni și opinii despre parcursul european al țării”, îi va avea drept invitați de onoare pe Viorel Badea, senator responsabil pentru Diasporă, Igor Corman, președinte al Parlamentului, Ion Sturza, fost prim-ministru.

Evenimentul ce va avea loc în premieră în țara noastră este organizat de un grup de basarabeni stabiliți în zece țări diferite. „Sperăm ca evenimentul nostru să contribuie la  transferul de idei din diasporă academică spre țara de origine, Moldova, și astfel să stimulăm cercetarea și dezvoltarea în țara noastră, accentul fiind plasat pe punerea în aplicare a reflecțiilor și a rezultatelor”, a fost mesajul organizatorilor.

Conferința structurată sub formă de ateliere de lucru, șase la număr, cu moderatori experimentați în domeniile respective îi va scoate în evidenţă pe unii cetăţeni moldoveni stabiliți în diverse țări ale lumii, cu experiență academică și profesională în cele mai variate domenii.

La eveniment vor lua parte şi personalități din lumea afacerilor, din guvern și din mediul asociativ, reprezentanți ai instituțiilor academice din Moldova.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam