Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 August 2018 | 09:03
Congresul Diasporei îşi ţine lucrările la Chişinău
La Chişinău are loc Congresul Diasporei, ediţia a VIII. Lucrările Congresului s-au deschis la ora 9:00 la Palatul Republicii. La eveniment participă peste 140 de cetăţeni ai Republicii Moldova stabiliţi peste hotare, precum şi persoane oficiale ale ţării noastre, se menţionează într-un comunicat al Biroului Relaţii cu Diaspora (BRD).
Congresul Diasporei este organizat, o dată la doi ani, în cadrul Zilelor Diasporei, marcate anual la sfârșitul lunii august și oferă o platforma necesară pentru discuții multilaterale între Guvern și diasporă cu privire la politicile pentru diasporă, impactul migrației asupra proceselor economice, sociale, academice și politice din țară, dar și impactul politicilor elaborate de Guvern asupra diasporei.
 
În contextul Zilelor Diasporei, pe 18 august, BRD va organiza Cupa diasporei la mini-fotbal. Evenimentul se va desfășura pe stadionul sportiv de pe str. Gh. Asachi, 21. În acest an se desfășoară cea de-a II-a ediție a evenimentului. Patru echipe sportive vor juca meciuri amicale și vor primi trofee.
 
Precizăm că Zilele Diasporei sunt organizate anual, la sfârșitul săptămânii a treia din luna august, conform Hotărârii de Guvern Nr. 735, din 09.06.2016. Activitățile din cadrul Zilelor Diasporei sunt organizate pentru fortificarea comunicării dintre Guvern şi diasporă, mobilizarea asociațiilor diasporei și a societății civile pentru dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova, consolidarea capacităţilor diasporei şi edificarea unor punţi de legătură cu cetăţenii ţării, indiferent de locul unde se află aceștia.
Postat de: Cornelia Stefoglu
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
Interpreta de muzică uşoară Carolina Gorun vine, în această seară, la Moldova 1 cu o melodie şi videoclip în premieră. Cum a apărut acest nou single şi cum au decurs filmările clipului video ne spune chiar artista, de la ora 18:05, la „Cine vine la noi?”.
Moldova 1
Anastasia Sărătură este o tănără care de la o chelneriţă într-un restaurant din Dubai a ajuns să fie un somelier bine cotat la nivel internaţional. După o carieră şi o experienţă excepţională în Emiratele Arabe Unite, Anastasia a hotărât să revină acasă şi să se afirme în rândul cunoscătorilor de vinuri. Istoria ei o puteţi afla duminică, 18 noiembrie, din emisiunea „Moldovenii de pretutindeni”.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam