Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Aprilie 2014 | 11:00
Congresul Diasporei Moldoveneşti din Rusia organizează seminare pentru migranţi
Congresul Diasporei moldoveneşti din Federaţia Rusă organizează, până pe 30 aprilie, în centrele administrative din Moldova seminare de informare despre legislaţia migraţională a Rusiei.
Liderul organizaţiei, Alexandr Kalinin, care este şi moderatorul seminarelor, a menţionat că în cadrul acestor întrunirilor le vorbeşte potenţialilor migranţi  despre perfectarea actelor de şedere legală în Rusia, despre posibilităţile de obţinere a unui loc de muncă şi despre cum pot fi evitate conflictele cu organele de poliţie, dar şi aplicarea amenzilor şi interdicţiilor.

Potrivit lui Alexandr Kalinin, moldovenii cunosc foarte puţin despre legislaţia migraţională  a Rusiei. Pe lângă aceste seminare, Congresul Diasporei Moldoveneşti din Federaţia Rusă a pregătit pliante cu informaţii utile pentru migranţi, pe care le împarte atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi în Federaţiei Ruse, relatează IPN.

În oraşele Moscova (Rusia) şi Bălţi (Moldova) activează oficii ale Serviciului juridic al Congresului Diasporei Moldoveneşti, care oferă consultaţii gratuite despre regulile de şedere şi muncă în Federaţia Rusă. De asemenea, site-ul oficial al organizaţiei oferă informaţii  despre schimbările în legislaţia migraţională a Federaţiei Ruse.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam