Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Septembrie 2015 | 12:56
Consilierul Ambasadei Moldovei la Lisabona va efectua o deplasare la Portimão
Consilierul Ambasadei Republicii Moldova în Portugalia, Oleg Railean, va efectua o deplasare în teritoriu, în oraşul Portimão, la 23 septembrie, pentru prestarea serviciilor consulare cetăţenilor moldoveni.
Pentru a beneficia de servicii consulare în ziua menţionată, solicitanţii urmează să efectueze obligatoriu o programare prealabilă. În cadrul programului de servicii consulare itinerante nu se vor oferi tot spectrul de servicii, iar procedura presupune prezenţa obligatorie a solicitantului la Ambasadă.

Persoanele interesate sunt aşteptate la adresa: Urbanização de Pimentão, Lote 6, Cave Direita. 8500-776, Portimão, – în incinta Centrului C.A.P.E.L.A.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam