Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Februarie 2016 | 13:38
Consilii raionale din Moldova vor colabora cu municipalităţi din Estonia, în baza unui Memorandum
O delegaţie a Uniunii Consiliilor Raionale din Republica Moldova, din componenţa căreia au făcut parte reprezentanţii consiliilor raioanelor Criuleni, Făleşti şi Leova, a efectuat recent o vizită de studiu în Estonia, în scopul stabilirii contactelor cu municipalităţile din Estonia şi lansării unor proiecte comune.
Membrii delegaţiei moldovenești au avut întrevederi cu autorităţile locale din comuna Antsla, Rae şi Saue, au vizitat şcoli, grădiniţe, complexe culturale şi alte obiecte educaţionale, au făcut un schimb de opinii privind dezvoltarea locală şi aplicarea proiectelor în diferite domenii. Au întreprins o vizită la Parlamentul Estoniei, unde au avut o întrevedere cu deputatul Einar Vallbaum.

În cadrul vizitei, a fost semnat un Memorandum de înţelegere între Uniunea Consiliilor Raionale din Republica Moldova și Asociaţia Municipalităţilor din Estonia.

Vizita a fost organizată în colaborare cu Asociaţia Municipalităţilor din Estonia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam