Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Iunie 2014 | 12:24
Consolidarea relaţiilor moldo-israeliene, subiect discutat la Tel Aviv
Ambasadorul Republicii Moldova în Israel, Anatol Vangheli, a avut o întrevedere cu ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a Statului Israel, membru al Knessetului, Yair Shamir. Evenimentul ce a avut loc miercuri, 18 iunie, s-a înscris în şirul de acţiuni de consolidare a relaţiilor moldo-israeliene şi a avut drept scop abordarea subiectelor de pe agenda bilaterală în domeniul agriculturii, în care Statul Israel are o vastă experienţă.
Potrivit Ambasadei Moldovei la Tel Aviv, interlocutorii au discutat posibilităţile de extindere a cadrului juridic prin semnarea unui Memorandum de înţelegere în domeniul agriculturii, care ar impulsiona cooperarea dintre ţările noastre pe sfere concrete, identificarea şi realizarea unor proiecte comune în agricultura organică, facilitarea exportului moldovenesc către Israel, în special a vinurilor şi cărnii.

Ministrul Yair Shamir a exprimat disponibilitatea deplină a instituţiei pe care o conduce de a contribui la realizarea subiectelor de pe agenda comună în domeniul de referinţă, dar şi la dezvoltarea per ansamblu a sectorului agriculturii în Republica Moldova, prin oferirea experienţei avansate a Israelului şi implementarea noilor tehnologii.

Interlocutorii au discutat, de asemenea, despre situaţia politică şi conjunctura economică din cele două ţări, procesul de integrare europeană a ţării noastre în ajunul semnării Acordului de Asociere cu UE, precum şi situaţia din regiunea transnistreană.

În aceeaşi zi, ambasadorul moldovean a avut o întrevedere cu primarul oraşului Rishon Lezion, Dov Tzur, axată pe discutarea posibilităţilor de cooperare dintre ţările noastre la nivel local.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam