Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Februarie 2014 | 11:34
Constantin Moscovici, scos de pe lista persoanelor „non grata” în Azerbaidjan
Naistului moldovean Constantin Moscovici a fost exclus de pe lista persoanelor „non grata” pe teritoriul Azerbaidjanului, informează az.apa.az.
Potrivit sursei citate, săptămâna trecută, Constantin Moscovici a adresat o scrisoare prin care a cerut excluderea numelui său din lista persoanelor declarate „non grata” în Azerbaidjan.

Presa azeră a menţionat că numele lui Constantin Moscovici a fost eliminat din lista persoanelor „non grata” pe teritoriul Azerbaidjanului, iar informaţia a fost confirmată și de Ministerul azer de Externe.

De menţionat că artistul moldovean a fost declarat „persona non-grata” în Azerbaidjan, după ce, în 2009, a susţinut mai multe concerte în regiunea autonomă Karabahul de Munte.

Numele lui Constantin Moscovici figura în lista celor 331 de persoane care au fost declarate „persona non grata” în această țară. Printre aceştia se mai numără politicieni, jurnalişti şi interpreţi.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam