Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Mai 2015 | 19:00
Consulatul Moldovei la Padova îşi va sista temporar activitatea
Consulatul Republicii Moldova la Padova (Italia) îşi va sista temporar activitatea în legătură cu plecarea în concediu a funcţionarilor Consulatului. Astfel, în perioada 29 iunie-3 iulie şi 17 august-18 septembrie la Padova nu vor fi prestate servicii consulare, scrie IPN.
În situaţii urgente cetăţenii Republicii Moldova se pot adresa la Consulatul General al Republicii Moldova la Milano, situat pe adresa via V. Gioberti 8, sau pot apela la serviciile Ambasadei Republicii Moldova la Roma, pe adresa Via Francesco Cherubini 27. Distanţa de la Padova până la Consulatul de la Milano este de circa 250 de kilometri, iar până la Roma – 500 de kilometri.

La Consulatul din Padova sunt oferite servicii de perfectare a actelor notariale şi a celor de călătorie, precum şi servicii de transcriere a actelor de stare civilă etc.close
Postat de: Departamentul Multimedia
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam