Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 August 2014 | 13:20
Consulatul Republicii Moldova în oraşul Padova, Italia, şi-a început activitatea
Începând de astăzi, 1 august, oficiul consular al Republicii Moldova din oraşul Padova, Italia, şi-a început activitatea, anunţă Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.
Astfel, comunitatea moldovenilor din nord-estul Italiei se va bucura de sprijin şi asistenţă consulară mai aproape de casă, iar Italia a devenit ţara în care Republica Moldova are cea mai mare prezenţă consulară.

Primul cetăţean al Republicii Moldova care a beneficiat de serviciu consular la Padova este copilul Jessica Cojan.

Consulatul Republicii Moldova la Padova este situată pe adresa Via Milazzo 22, 35139.

Deschiderea Consulatului de la Padova a fost precedat de demararea activității unui alt Consulat al Republicii Moldova în Italia, şi anume misiunea diplomatică de la Milano.

Deschiderea în peninsulă a celor două misiuni diplomatice moldovenești va face ca prezența consulară a țării noastre să acopere atât partea de Est, cât și cea de Vest a nordului Italiei. În acest mod, la serviciile consulare vor avea acces peste 106 mii de cetățeni moldoveni, din totalul celor peste 145 de mii stabiliți în Italia.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam