Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Februarie 2014 | 13:14
Consultaţii juridice gratuite pentru moldovenii din Spania
Cetăţenii Republicii Moldova stabiliţi în Regatul Spaniei pot solicita consultaţii juridice gratuite de la avocatul licenţiat, Vladimir Gori, membru al Baroului de Avocaţi „Altonaga Abogados”. Consultaţiile au loc la sediul Ambasadei Republicii Moldova în Spania.
Potrivit reprezentanței diplomatice, solicitanții se vor programa prealabil la adresa electronică consultatiejuridicamd@yahoo.com sau la numărul de telefon 942 225 978, după care vor fi anunţați despre ziua şi ora când va avea loc consultația.

E de menționat că solicitarea trebuie să conțină în linii generale esența problemei, astfel că în ziua stabilită solicitantul să obțină un răspuns detaliat și, eventual, chiar o soluție a problemei sale.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam