Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Decembrie 2014 | 14:38
Consulul Onorific al Republicii Slovace la Chişinău: Anul 2014 a fost unul benefic pentru relaţiile moldo-slovace
Anul 2014 a fost unul productiv în contextul cooperării moldo-slovace. Guvernul slovac a oferit mai multe granturi pentru diverse proiecte. Despre acest lucru a vorbit Consulul Onorific al Republicii Slovace la Chişinău, Iurie Popovici, pentru Radio Moldova Actualităţi.
„Relația moldo-slovacă a ajuns la punctul culminant, la superlativ, însă, de fiecare dată este loc de mai bine. Am reușit să facem foarte multe, am dezvoltat o relație foarte bună între Republica Moldova și Slovacia, a crescut volumul comerțului între aceste state. Am contribuit ca cetățenii Republicii Moldova să circule liber în Uniunea Europeană, fapt pentru care felicităm diplomația moldovenească și dorim ca în anul care vine să fie ales un Guvern care să prelungească acest curs” ,a remarcat Consulul Onorific al Republicii Slovace la Chişinău.

Printre reușitele activității, oficialul a subliniat și implementarea mai multor micro-granturi care au fost implementate.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Iurie Popovici, a venit cu un mesaj de felicitare către ascultătorii postului Radio Moldova, dorindu-le sănătate și voie bună.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam