Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Iunie 2014 | 13:19
Cooperarea economică moldo-cehă discutată în Parlamentul din Praga
Ambasadorul Republicii Moldova în Cehia, Ştefan Gorda, a fost primit oficial la Parlamentul Republicii Cehe, unde a avut o întrevedere cu vicepreşedintele Senatului, Přemysl Sobotka şi cu membrii Comitetului pentru Economie, Agricultură şi Transport al Camerei superioare a Parlamentului.
Înaltul oficial ceh a adresat sincere felicitări pentru liberalizarea regimului de vize şi a exprimat convingerea că, la 27 iunie curent, Republica Moldova va semna Acordul de Asociere, inclusiv Acordul de Liber Schimb cu Uniunea Europeană, ceea ce va constitui un rezultat al eforturilor politico-diplomatice comune.

Vicepreşedintele Přemysl Sobotka şi ambasadorul Ştefan Gorda au discutat, de asemenea, despre programul vizitei senatorilor cehi în Republica Moldova, acţiune care urmează să se desfăşoare în curând. Discutând despre cooperarea economică dintre cele două ţări, a fost exprimată deschiderea pentru semnarea contractelor şi implementarea unor noi proiecte economice reciproc avantajoase în domeniul industriei, energeticii, agriculturii, transporturilor, infrastructurii şi protecţiei mediului.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, senatorii cehi au dat curs doleanţei de a impulsiona cooperarea directă dintre comunităţile locale din cele două ţări şi a reprezentanţilor businessului mic şi mijlociu din teritoriu.

Vorbind despre perspectivele europene şi contextul securităţii regionale, parlamentarii cehi au reiterat sprijinul lor în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, precum şi a reglementării conflictului în raioanele de est ale țării, pe baza integrităţii teritoriale şi unităţii naţionale.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam