Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Iunie 2014 | 11:35
Cooperarea moldo-polonă în domeniul sportului discutată la Varşovia
Ministrul tineretului şi sportului, Octavian Bodişteanu, a întreprins recent o vizita de lucru la Varşovia, Polonia, la invitaţia omologului său polon, Andrzej Biernat.
În cadrul întrevederii desfășurate la Ministerul Sportului și Turismului polonez, au fost discutate mai multe subiecte de interes comun. Gazda a prezentat prioritățile Ministerului în domeniul sportului în masă și celui de competiție.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Republica Polonă, ambele părţi au fost de acord că această vizită la Varşovia constituie doar începutul unei cooperări bilaterale la nivel instituţional, fiind confirmat interesul pentru instituirea unui mecanism permanent de schimb de experienţă, de delegaţii sportive şi de specialişti.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam