Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Februarie 2016 | 16:15
Cooperarea moldo-suedeză în domeniul cinematografiei, discutată la Stockholm
La sfârşitul lunii ianuarie, în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Suediei, a avut loc o întrevedere a ambasadorului Veaceslav Dobîndă cu reprezentanţii Institutului de Creaţie „YOUBESC”, care au efectuat o vizită de promovare la Stockholm în cadrul proiectului Institutului Suedez implementat de comun cu ONG-ul „Asociaţia Internaţională moldo-suedeză”.
Potrivit Ambasadei Moldovei la Stockholm, vizita a fost parte a programului „Creativ Force”, proiect al Institutului Suedez, care a inclus și prezentarea filmului „Ce Lume Minunată”, regizat de Anatol Durbală.

Părţile au convenit asupra desfăşurării pe parcursul anului 2016 a unor proiecte de cooperare pe diverse domenii de interes și promovare mutuală, cu precădere dedicate aniversării a 25 de ani de la declararea independenței Republicii Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam