Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Martie 2016 | 10:02
Cooperarea pe dimensiunea consolidării democraţiei locale, discutată la Strasbourg
Elemente referitoare la cooperarea pe dimensiunea consolidării democraţiei locale şi implementarea programelor pentru facilitarea procesului de descentralizare şi autoguvernare au fost discutate de reprezentantul permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, Corina Călugăru, în cadrul unei întrevederi cu Jean-Claude Frécon, preşedintele Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei (CALRE).
Oficialii au accentuat importanța dialogului de post-monitorizare și utilitatea recomandărilor lansate prin foaia de parcurs, care urmează a fi semnată de către Guvernul Republicii Moldova și CALRE. În acest sens, președintele CALRE urmează să întreprindă o vizită de lucru în Moldova, pe parcursul anului 2016.

În final, reprezentantul permanent a exprimat aprecierea pentru parteneriatul consistent și a evidențiat necesitatea continuării eforturilor comune în vederea realizării capacității efective a democrației locale.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam