Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Iunie 2014 | 16:35
Copii din Estonia familiarizaţi cu obiceiurile şi cultura Republicii Moldova
Peste 600 de elevi din cadrul unei şcolii estoniene au luat cunoştinţă, pe parcursul anului 2014, cu muzica, pictura, tradiţiile şi dansurile moldoveneşti, datorită asociaţiei de moldoveni „Luceafărul” din oraşul Tallinn.
Pe parcursul acestui an, discipolii instituției de învățământ din Estonia au expus picturile lor dedicate Republicii Moldova, au confecționat împreună cu profesorii lor costume naționale, au învățat piese și dansuri moldovenești.

Potrivit informației plasate pe blogul ambasadorului Republicii Moldova în Estonia, Victor Guzun, zilele trecute a avut loc premierea celor mai buni elevi ai Gimnaziului, medaliați la concursurile municipale și olimpiadele naționale, celor mai buni sportivi și membri ai grupurilor de interese ai instituției.„Privind aceste poze, probabil veți crede că este un eveniment organizat într-o școală din Moldova. Dar este o școală estoniană - Gimnaziul „Mustjõe” din Tallinn, Estonia” a scris pe blogul său oficialul moldovean.

În aceeași postare, ambasadorul Republicii Moldova în Estonia a adus mulțumiri Asociației „Luceafărul”, Tatianei Orutar  și Efrosiniei Grudacheva, precum și administrației Gimnaziului „Mustjõe” din Tallinn.

Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam