Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Noiembrie 2014 | 11:45
Copii din familii nevoiaşe au mers în prima vacanţă la mare
Douăzeci şi cinci de copii din familii nevoiaşe, care au fost selectaţi în cadrul unui proiect social, s-au bucurat de prima vacanţă la mare. Povestea lor este redată într-un filmuleţ realizat de organizatori, potrivit unui comunicat al Guvernului.
Înainte de plecare, copiii spuneau că niciodată nu au văzut marea. Ajunși la destinație, în Turcia, ei au trăit o adevărată poveste: s-au plimbat cu vaporul pe mare, au participat la ateliere de artă a picturii pe corp, de modelare cu pastă polimerică, și-au etalat abilitățile la competiții sportive și chiar în arta culinară - preparând pizza, care a fost dată la cuptor, după  care le-a fost servită la cină.

În fiecare zi, copiii au avut parte de distracții, sub îndrumarea unor animatori. Ei au mers și în excursii la Delfinariu și la cel mai mare Acvariu din Turcia.Vacanța a fost memorabilă și pentru două fetițe care au împlinit acolo vârsta de 10 ani. Organizatorii au ținut să le pregătească torturi de ziua lor.
Cei 25 de copii au petrecut opt zile pe plaja din Marmaris, provincia Muğla din Turcia. Ei au fost selectați din toate zonele țării cu sprijinul Asociației „Concordia Moldova - Proiecte Sociale”.

Guvernul Republicii Moldova aduce mulțumiri partenerilor care au contribuit la organizarea vacanței pentru cei 25 de copii din familii defavorizate, printre care  Ambasada Turciei în Republica Moldova, Consulatul Republicii Moldova în Istanbul,  Asociația Obștească „Concordia Moldova”, Departamentul Poliției de Frontieră.

Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam