Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Iunie 2014 | 10:56
Copiii din Moldova vor merge la tabere de odihnă din trei ţări europene
Elevi care au obţinut premii la olimpiade şcolare, concursuri naţionale şi internaţionale, membri ai Consiliului Naţional al Elevilor, se vor odihni în această vară în tabere din Republica Moldova, România, Bulgaria şi Elveţia.
Potrivit Ministerului Educaţiei, 128 de elevi se vor odihni în perioada 22 iunie - 7 iulie în tabăra de vară din Sulina, Tulcea. Copiii vor pleca, în două ture, în cadrul Programului ARC organizat de Departamentul Politici pentru Relații cu Românii de Pretutindeni.

Alți 260 de elevi din cele opt instituții de învățământ din stângă a Nistrului, subordonate Ministerului Educației, se vor odihni în perioada 1-11 iulie curent, la tabăra ”Prietenia” din  Coșnița, raionul Dubăsari.

80 de copii din instituţii de tip rezidenţial din ţară vor beneficia de odihnă, recuperare şi intervenţii medicale de specialitate în tabăra medicală de vară Swisscor. Tabăra se va desfăşura în perioada 14–28 iulie, în localitatea Fiesch, cantonul Valais din Elveţia.

Totodată, în contextul negocierilor purtate de grupurile de lucru în domeniul educației de pe ambele maluri ale Nistrului, privind organizarea pe principii de reciprocitate a odihnei copiilor în tabere de vară, în perioada 14-23 iulie curent, vor fi asigurate 100 de bilete de odihnă pentru copii din regiunea transnistreană. Ei se vor odihni în tabăra ”Popasul Dacilor”, Vadul lui Vodă. Proiectul este realizat al treilea an consecutiv.

În perioada 1-14 august, în baza acordului de colaborare interministerial, 50 de copii vor merge la odihnă în regiunea Yastrebino, Bulgaria.

În același timp, în baza Protocolului de colaborare între ministerele de profil din Republica Moldova și România, în perioada 4-13 august 2014, vor fi asigurate 100 de bilete pentru copii din România la Tabăra ”Popasul Dacilor”, Vadul lui Vodă.

În anul curent, în țară activează peste 70 de tabere de odihnă.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam