Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 August 2015 | 15:25
Copii din opt ţări participă la Programul DOR 2015
Biroul pentru relaţii cu diaspora (BRD) lansează tabăra de vară DOR 2015. La ediţia din acest an, a treia la număr, participă copii ai moldovenilor din şapte ţări străine şi din Republica Moldova.
Potrivit BRD, la evenimentul de inaugurare ce va avea loc sâmbătă, 22 august, vor participa reprezentanţi ai autorităţilor de stat, partenerii internaţionali ai programului și, pentru prima dată, participanţi ai ediţiilor din anii precedenţi ai DOR-ului.

Ca și în edițiile precedente agenda programului include mai multe activități și ateliere.  Astfel, în cadrul taberei vor fi organizate diverse ateliere cu profil istoric, lingvistic şi literar. Alte ateliere vor fi dedicate bucătăriei tradiţionale, meşteşugăritului, instrumentelor muzicale naţionale. De asemenea, vor fi organizate seri de creaţie cu participarea unor nume cunoscute din literatura şi arta moldovenească.

O tradiție a tabere de vară DOR este și întâlnirea cu prim-ministrul Republicii Moldova.

Programul DOR a fost lansat în anul 2013 şi are drept scop consolidarea legăturilor emoţionale, culturale şi de identitate ale copiilor şi adolescenţilor din diaspora cu ţara de baştină prin activităţi practice.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam