Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 August 2017 | 17:41
Copii din toate colţurile lumii, reuniţi la tabăra „Dor”
80 de copii din diasporă şi 20 care locuiesc în Republica Moldova, timp de o săptămână vor participa la diverse ateliere şi vor vizita atracţiile turistice din Moldova, relatează Mesager.
Tabăra „Dor” a adunat copii din toate colţurile lumii. Ei au pregătit şi un mini-spectacol în care au redat dorul de cei dragi.

 „Peste 500 de copii au fost antrenaţi în program în diverşi ani şi au devenit mesagerii noştri peste hotare. Programul cuprinde nu doar activităţi de cunoaştere a Republicii Moldova, a istoriei, culturii, dar şi de cunoaştere a tradiţiilor, socializare în limba română”, a declarat Olga Coptu, şefa Biroului Relaţii cu Diaspora.

La eveniment a fost prezent şi premierul Pavel Filip, care a răspuns la întrebările copiilor şi i-a îndemnat să-şi iubească patria. La finalul întâlnirii, prim-ministrul a făcut o poză cu cei 100 de adolescenţi.

Programul „Dor” se desfăşoară începând cu anul 2013. Cheltuielile pentru organizarea ediţiei a cincea sunt acoperite din bugetul de stat. 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam