Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Martie 2017 | 15:50
Copiii din diasporă pot aplica la a V-a ediţie a programului DOR
Biroul Relaţii cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat lansează înscrierile la cea de-a V-a ediţie a programului DOR, destinat copiilor din diaspora Republicii Moldova, care se va desfăşura în perioada 20-28 august, sub patronajul Guvernului.
Pentru a participa la programul DOR 2017, copiii care au vârsta cuprinsă între 12-17 ani se pot înregistra online, pe www.dor.md, în perioada 25 martie - 25 mai. În anul curent, prioritate vor avea persoanele care nu au mai participat până acum la program.
 
La fel ca și la edițiile precedente, vor fi admiși copii și din Republica Moldova. Ei vor fi selectați în urma unui concurs în cadrul căruia vor exprima creativ conceptul de DOR în raport cu migrația printr-o anumită formă artistică (eseu, poezie, cântec, desen, fotografie, video etc.).
 
Concursul pentru copiii din Republica Moldova se va desfășura în perioada 25 martie - 25 aprilie. Lucrările vor fi evaluate de o comisie mixtă formată din reprezentanți ai BRD, Cancelariei de Stat, Ministerului Educației, CALM. Formularul de participare va fi completat online, pe www.dor.md, la fel și lucrările în cadrul concursului, la rubrica „Aplică”.
 
Participarea la programul DOR este gratuită, toate cheltuielile fiind asigurate din bugetul de stat. Participanții acoperă doar cheltuielile de călătorie spre/din Republica Moldova.
 
Pe parcursul a șapte zile de program, participanții vor avea posibilitatea să cunoască limba, tradițiile și elementele de istorie prin implicarea directă în activități de învățare interactive. Până în prezent, la DOR au participat peste 300 de copii din 15 țări, inclusiv Republica Moldova.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam