Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Aprilie 2018 | 12:10
Copiii moldoveni din diasporă pot participa la concursul „Moştenire”
Biroul Relaţii cu Diaspora din cadrul Cancelariei de Stat îndeamnă copiii din diasporă să se înscrie la concursul „Moştenire”, ediţia a XXV-a.
Concursul se va desfășura la Liceul Teoretic „Ștefan Holban” din comuna Cărpineni, raionul Hâncești și va include trei secțiuni: Istoria Românilor, Istoria Literaturii Române și Diaspora.
 
Participanții la concurs, elevi în clasele a IX-a - a X-a din liceele din Republica Moldova, România, Ucraina (Cernăuți) și din diasporă vor elabora lucrări de cercetare în baza temei selectate și vor prezenta lucrările în volum de minim zece pagini dactilografiate la două intervale sau scoase la imprimantă.
 
Termenul limită pentru expedierea lucrărilor este 25 aprilie. Lucrările pot fi transmise la adresa: concursul.mostenire@gmail.com.Regulamentul concursului poate fi văzut Aici.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam