Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Decembrie 2014 | 10:01
Copiii din familii dezavantajate vor merge în vacanţă în Italia
30 de copii din gimnaziile-internat din Străşeni, Cărpineni şi Gimnaziul-Internat nr. 3 din municipiul Chişinău vor beneficia de odihnă şi tratament în Italia în perioada 15 decembrie 2014 – 14 ianuarie 2015.
Activitățile organizate urmăresc ameliorarea stării de sănătate a copiilor, precum și sporirea capacității de socializare a acestora.

Vizita copiilor este organizată în baza Acordului de colaborare între Ministerul Educației din Republica Moldova și Asociația de Voluntariat PUER din Italia, semnat în anul 2011. Acordul prevede tratament și vacanță gratuită în Italia pentru copiii moldoveni din familiile dezavantajate. Astfel, aceste grupuri de copii beneficiază de odihnă și tratament în Italia, în vacanțele de vară, iarnă și la sărbătorile de Paști.

În ultimii trei ani, circa 150 de copii din Moldova au beneficiat de acest program.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam