Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Mai 2015 | 16:46
Copiii - invitaţi să participe la un concurs de artă, lansat de Ambasada României
Copiii şi tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani sunt invitaţi să participe la concursul de artă „File de poveste” – viaţa şi opera poetului Mihai Eminescu, lansat de Ambasada României în Republica Moldova.
Potrivit unui comunicat de presă, se vor accepta lucrări realizate în orice tehnică, de dimensiunea 210X297 mm (format A4). Fiecare dintre participanţi poate înscrie în concurs doar o singură lucrare.

Creaţiile pot fi trimise sau depuse, până la 10 iunie 2015, la sediul Ambasadei României, str. București nr. 66/1, Chișinău, cu mențiunea înscrisă pe plic „pentru concursul File de poveste”.

Selecția lucrărilor câștigătoare va fi efectuată cu sprijinul Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova.

Câștigătorii vor fi anunțați la 15 iunie.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam