Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Martie 2014 | 17:00
Copiii migranţilor moldoveni din Portugalia, familiarizaţi cu operele clasice
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Limbii Materne, în oraşul portughez Sintra a avut loc lansarea primului volum dintr-o colecţie bilingvă de cărţi pentru copii, întitulat „Cât face să ai un prieten?”.
Versiunea în limba română aparţine ambasadorului Republicii Moldova în Republica Portugheză, Valeriu Turea. Proiectul a fost conceput pentru o perioadă mai îndelungată și presupune familiarizarea micilor cititori cu cele mai bune opere ale literaturii clasice şi contemporane pentru copii din cele două ţări.

La ceremonie a participat înaltul comisar pentru imigrări, Rosário Farmhouse, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi Ministerului Dezvoltării Regionale, membri ai corpului diplomatic străin acreditat în Portugalia.

Proiectul se desfăşoară sub auspiciul Guvernului Republicii Portugheze.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam