Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Octombrie 2014 | 13:15
Copiii moldoveni din Italia invitaţi să participe la un concurs internaţional de poezie
Copiii migranţilor moldoveni stabiliţi în Italia sunt invitaţi să participe la cea de-a 24 ediţie a concursului internaţional de poezie „Giovani e Poesia”.
Potrivit publicației „Gazeta Românească” concursul de poezie așteaptă și anul acesta participarea copiilor români din Italia, România și Republica Moldova. Participarea copiilor români a devenit o constantă a acestui concurs la care se înscriu anual mai mult de o mie de participanți din peste 20 de țări.

Centrul Cultural Italo-Român din Milano este partener și susținător al concursului în relația cu România și Moldova din anul 2010. Toți cei interesați să participe pot scrie pentru informații suplimentare pe adresa Centrului Cultural Italo-Român, infoculturaromena@gmail.com.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam