Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Decembrie 2015 | 16:01
Copiii moldovenilor din Italia au interpretat colinde la o serată literară
Corul de copii al bisericii „Naşterea Maicii Domnului” din oraşul Padova, Italia, în frunte cu parohul Vasile Şestovschi, şi membrii Asociaţiei „Moldavi nel Veneto” au participat la serata literară „Natale con noi” organizată de biblioteca publică din oraşul Limena din provincia Padova.
Potrivit Biroului pentru Relații cu Diaspora, corul de copii, condus de Lucia Păduraru, a interpretat mai multe colinde tradiționale, au dansat Capra și au recitat versuri de Vasile Alecsandri. Copiii au fost acompaniați la acordeon de Larisa Păduraru și la fluier de Constantin Prodan.

Potrivit concetățenilor noștri din Padova, participanți la eveniment, sărbătorile de iarnă sunt pentru cei plecați un prilej de întoarcere la rădăcini și tradiții, iar serata organizată a constituit un prilej de a transmite căldura sărbătorilor de Crăciun și gazdelor italiene.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam