Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Februarie 2015 | 16:15
Copiii moldovenilor din Portugalia au transmis daruri semenilor din satul Cruglic
Mai mulţi copiii moldoveni de la şcoala parohială „Fericita Xenia” din Faro, Portugalia, au făcut donaţii sub formă de jucării şi dulciuri copiilor din satul Cruglic, raionul Criuleni.
„La biserică a fost organizată o masă rotundă cu tema „Darurile credinței", unde unii copiii moldovenilor din Portugalia au vorbit despre valori și dăruire de sine în slujba aproapelui. Activitatea noastră a mai fost îndulcită și de cutiile cu dulciuri oferite de Misiunea „Fără Frontiere”. Mulțumim tuturor pentru contribuția adusă de a oferi un zâmbet unui copil”, a menționat  pentru site-ul trm.md, Mariana Danu, vicepreşedinta Asociaţiei „Tezaur” din oraşul Faro.
 

Mariana Danu a explicat că a fost susținută această inițiativă deoarece mulți dintre copii asociază sărbătorile de iarnă cu multe cadouri găsite sub Pomul de Crăciun, uitând că aceste sărbători vin să întărească credința care aduce lumină și binecuvântare în sufletele și casele credincioșilor.
 

Organizatorii acțiunii ne-au împărtășit că astfel au cules roadele lecțiilor de milostenie și compasiune, iar gândul că darurile din Portugalia vor aduce zâmbete copiilor din Moldova le bucură sufletul.
 

„Bucuria și sclipirea ce apare în ochii copilului atunci când dăruiește spune multe și ne învață și pe noi, adulții.  Îi îndemnăm și pe alții să ne urmeze exemplul și poate cu toții împreună reușim să schimbăm lumea spre bine, reușim să aducem mici bucurii și în casele celor săraci, dar cu sufletele și inimile mari”, a fost îndemnul Marianei Danu prin intermediul site-ului trm.md.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam