Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Aprilie 2016 | 12:05
Corişti din Moldova au participat la Festivalul de cântece pascale din Polonia
Un grup de 45 de tineri artişti moldoveni au participat la Festivalul internaţional de cântece pascale din municipiul Szczecin, Polonia.
Republica Moldova a fost reprezentată la acest eveniment cultural de trei cunoscute colective corale: corul cameral „Rapsodia Moldovei”, corul școlii de muzică „Eugen Doga” din Chișinău, grupul vocal „Melodia” din cadrul Casei de cultură „Ghiocel”.

Potrivit Ambasadei Moldovei la Varșovia, evenimentul a avut loc în marja proiectului „Împreună în secolul XXI”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam