Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Ianuarie 2016 | 20:14
Ambasadoarea Corina Călugăru a prezentat scrisorile de acreditare secretarului general al Consiliului Europei
Corina Călugăru, ambasadoare, reprezentant permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, a prezentat scrisorile de acreditare lui Thorbjørn Jagland, secretar general al Consiliului Europei.
În context, a fost efectuat un schimb de opinii vizavi de relațiile actuale ale Moldovei cu Consiliul Europei, dinamica proiectelor de asistență, în special al Planului de acțiuni privind susținerea reformelor democratice în Moldova pentru 2013-2016, precum și situația internă actuală.

Potrivit MAEIE, Thorbjørn Jagland a evocat bunele relații ale Moldovei cu organizația și voința de a continua implementarea proiectelor și reformelor necesare. Totodată, au fost trecute în revistă impactul asistenței de ordin legislativ, măsurilor de consolidare a încrederii (CBMs) între cele două maluri ale râului Nistru şi reformei justiției.

Oficialul european a subliniat că reforma justiției și Procuraturii Generale, precum și problema corupției, reprezintă subiectele prioritare din agenda Consiliului Europei, inclusiv din raportul anual al secretarului general, pentru care se va acorda și în continuare o atenție particulară.

În final, s-a convenit asupra menținerii unui dialog constant și orientării Republicii Moldova spre dezvoltarea democrației veritabile sesizată de către toți cetățenii.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam