Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Mai 2014 | 10:27
Corpurile neînsufleţite ale moldovenilor decedaţi în accidentul feroviar din Rusia, aduse acasă
În noaptea de 22 spre 23 mai, au fost aduse la Chişinău corpurile neînsufleţite ale celor şase moldoveni care şi-au pierdut viaţa în tragicul accident feroviar produs în apropiere de oraşul Moscova.
Informația a fost confirmată pentru trm.md de surse din cadrul Aeroportului Chișinău. Corpurile neînsuflețite au fost așteptate de rude și de membrii familiilor lor care au primit asistență psihologică.

Amintim că viceprim-ministrul rus, Olga Golodeţ, a declarat că familiile persoanelor decedate în urma coliziunii celor două trenuri, în Federaţia Rusă, vor primi câte două milioane de ruble (aproape 800 de mii de lei) în calitate de despăgubiri morale.

Potrivit Ria Novosti, în urma coliziunii trenurilor în apropierea Moscovei care a avut loc la 20 mai, șase persoane au decedat – cetățeni moldoveni, iar altele 45 au fost rănite.

 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam