Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Aprilie 2015 | 14:54
Corul „Semănătorii” au încântat cu melodii patriotice publicul din România
Membrii corului model „Semănătorii” din comuna Bieşti, Orhei, au revenit recent din Bârlad şi Brăila, România. Momentul culminant al călătoriei acestora a fost participarea la slujba de pomenire la mormântului consăteanului lor Gheorghe Andronachi, erou al Unirii Basarabiei cu România care-şi doarme somnul de veci la Cimitirul „Eternitatea” din Bârlad, informează Mesager.
 „A fost unul dintre marii luptători pentru Unirea Basarabiei cu România. Mulţumesc din suflet celor din Basarabia care au venit", a menționat Gabriela Mocioacă, nepoata lui Gheorghe Andronachi.

„Gheorghe Andronachi a scris o lucrare importantă şi valoroasă pentru zilele de astăzi - „Albumul Basarabiei”, cu ochiul celui care a trăit acele evenimente, a adunat fotografii, materiale foarte preţioase pentru a înţelege ce s-a întâmplat de la 2 martie 1917 până la Actul Unirii”, a declarat primarul comunei Biești, Ion Vlas.

Ștefan Caranfil, dirijorul corului „Semănătorii” a împărtășit că interpreții basarabeni au prezentat un program de cântece din zona Orheiului care a inclus cântece populare și patriotice.

Corul model „Semănătorii” activează de 46 de ani sub bagheta maestrului Ştefan Caranfil. Colectivul  de artişti amatori este deţinătorul unor prestigioase premii naţionale şi internaţionale.

Mai multe detalii la acest subiect aflați din reportajul realizat de Mesager.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam