Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Aprilie 2014 | 12:15
Creaţiile lui Eugen Doga, incluse într-un top internaţional
Muzica maestrului Eugen Doga a fost inclusă într-un top internaţional intitulat „Top 200 Classical Pieses”, realizat de HistoryRundown.
Potrivit historyrundown.com, compozitorul moldovean ocupă poziţia 83 cu creaţia sa „Gromofon”, iar valsul „Dulcea și tandra mea fiară” a fost clasat pe locul 94.

Pe locul întâi al acestui clasament se află Ludwig van Beethoven cu Simfonia Nr. 5, partea I. Locul secund este ocupat de Piotr Ilici Ceaikovski cu Uvertura 1812.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam