Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Iunie 2018 | 19:30
Creatorii de modă moldoveni au participat la Fashion Week 2018
Republica Moldova a participat în calitate de ţara-invitată de onoare la Săptămâna Modei „Strasbourg Fashion Week”, care a fost organizată în perioada 29 mai – 1 iunie curent. Creatorii de modă din ţara noastră participă pentru prima oară în asemenea format la acest eveniment de anvergură, iar creaţiile acestora au generat interesul publicului, dar şi a profesioniştilor din Franţa, se menţionează într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.
Pe parcursul evenimentului publicului au fost prezentate creaţiile mai multor designeri autohtoni.
 
Potrivit reprezentantului Permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, Corina Călugăru, tot în aceeaşi încăpere cu valoare istorică şi culturală a oraşului, Grande Salle de l’Aubette, cu puţin timp în urmă a fost găzduită expoziţia de covoare şi costume tradiţionale ale ţării noastre. 
 
„Republica Moldova continuă să aducă la Strasbourg exemple ale creaţiei şi originalităţii ale artiştilor autohtoni, inclusiv vestimentație și accesorii cu un pronunțat specific local ale creatorilor de modă moldoveni, oferind, de această dată publicului prezent la eveniment oportunitatea de a vedea o altă latură a brand-ului „made in the Republic of Moldova”, a specificat șeful misiunii moldovenești la Strasbourg. 

Delegaţia designerilor din ţară a participat la o serie de întrevederi cu jurnaliști și bloggeri, reprezentanți locali, printre care președintele Camerei de Comerţ, în cadrul discuțiilor fiind abordate criteriile de acces pe piața franceză și perspectivele de dezvoltare a cooperării bilaterale.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam