Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Mai 2017 | 16:20
Crimă odioasă săvârşită de un moldovean în Italia
Şi-au ucis mama, aplicându-i 50 de lovituri de cuţit. Este vorba de un moldovean de 23 ani, care, după odioasa crimă, s-a sinucis. Nenorocirea a avut loc ieri, 17 mai, în oraşul italian Padova, unde aceştia sunt stabiliţi cu traiul de mai mulţi ani, relatează Mesager.
Potrivit presei italiene, cei doi s-ar fi certat înainte de tragedie. Cadavrul femeii de 53 de ani a fost descoperit de un vecin care a alertat autorităţile. După ce a comis crima, tânărul s-ar fi tăiat pe mâini şi la gât şi s-a aruncat de la etaj. Acesta se afla în arest la domiciliu, fiind anchetat într-un dosar pentru furt.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam