Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Aprilie 2017 | 09:43
Cultura şi tradiţiile Republicii Moldova, prezentate în Japonia
Frumuseţea tradiţiilor ţării noastre a ajuns să fie etalată şi în Japonia. În perioada 15-16 aprilie curent, în regiunea staţiei Nippori din oraşul Tokyo, a fost organizat, în premieră, Festivalul Republicii Moldova în Japonia.
Echipa Ambasadei Republicii Moldova în Japonia, împreună cu conaționalii prezenți la eveniment, a prezentat cultura, tradițiile, bucătăria și suvenire naționale, asortate cu vinuri autohtone și melodii populare moldovenești, se menționează într-un comunicat al Ambasadei.

Evenimentul i-a impresionat pe japonezi, care au urmărit cu mare atenție programul ce le-a fost prezentat. Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam