Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Aprilie 2018 | 10:00
Cultura şi tradiţiile Republicii Moldova - în inima oraşului Strasbourg
Tradiţia, cultura şi bucatele moldoveneşti vor fi promovate la Strasbourg. Astăzi, în incinta Grande Salle de l'Aubette din Strasborug, va fi vernisată o expoziţie inedită, exponatele căreia argumetează talentul şi pasiunea pentru frumos al moldovenilor, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Evenimentul este organizat de către Guvernul Republicii Moldova şi Reprezentanța permanentă a ţării noastre pe lângă Consiliului Europei.

Atmosfera de sărbătoare va fi întregită prin piesele muzicale, interpretate de către Geta Burlacu și formația condusă de către Petru Haruță.

La eveniment vor participa ministra Educației, Culturii și Cercetării de la Chișinău, Monica Babuc; primarul orașului Strasbourg, Roland Ries, precum și alți oficiali.

 Expoziția va putea fi vizitată în perioada 23-27 aprilie.
 
Postat de: Ionela Golban
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam