Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Noiembrie 2017 | 15:14
Curse avia low cost între Moldova şi Israel, solicită diaspora
Cetăţenii moldoveni aflaţi în Israel solicită autorităţilor lansarea unor curse avia low cost între Republica Moldova şi Statul Israel. Solicitarea a fost enunţată la Tel-Aviv în cadrul întâlnirii prim-ministrului Pavel Filip cu diaspora. Conaţionalii noştri au abordat şi alte probleme în special ridicarea banilor pentru munca prestată, angajarea legală în câmpul muncii fără intermediari.
Potrivit unui comunicat al executivului, premierul a spus că aceste probleme sunt cunoscute și Guvernul depune eforturi pentru soluționarea lor.
 
Șeful Cabinetului de miniștri a vorbit despre discuțiile purtate cu autoritățile israeliene pentru semnarea unui Acord de protecție socială a migranților moldoveni, aflați la muncă în această țară. Astfel, anii lucrați în Israel vor fi luați în considerare la calcularea pensiei. Șeful Executivului a vorbit și despre reformele promovate de Guvern, în special acțiunile întreprinse pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, crearea noilor locuri de muncă, atragerea investițiilor în economia națională.
 
Premierul a îndemnat reprezentanții diasporei să participe activ în procesul de modernizare a Republicii Moldova, menționând că va fi extins mecanismul de implicare a diasporei în buna organizare a administrării statului.  
 
Conform datelor statistice, în Statul Israel locuiesc în jur de 25 de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova. Majoritatea dintre ei activează în domeniul construcţiilor şi cel al asistenţei la domiciliu pentru persoanele de vârsta a treia.
Postat de: Cornelia Stefoglu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam